Food en Agri: samen naar een duurzame en toekomstgerichte sector

25 augustus 2021
Artikel

De wortels van ABAB liggen in de agrosector. Decennialang al zetten wij onze kennis en ervaring in voor land- en tuinbouwbedrijven, maar ook voor leveranciers en dienstverleners van de primair agrarische bedrijven en bedrijven die verwant zijn aan de agrarische sector. De intensieve samenwerking met deze bedrijven heeft gezorgd voor een schat aan waardevolle kennis en ervaring die we meer dan ooit in gaan zetten onderweg naar een duurzame en toekomstgerichte sector Food en Agri via InnovatieTafels.

Portretfoto van Ineke Couwenberg
Neem contact op met:
Ineke Couwenberg Marktmanager agro
Ondernemer in de sector Food en Agri

Ingrijpende veranderingen

Gezond en duurzaam geproduceerd voedsel is de toekomst. Tegelijk hebben we te maken met een enorme uitdaging: de snelgroeiende wereldbevolking. Om deze ook in de toekomst verantwoord van voedsel te kunnen blijven voorzien, ontkomen we niet aan ingrijpende veranderingen. Die zijn vandaag de dag al volop zichtbaar en merkbaar in de vorm van veranderend consumentgedrag, nieuwe verdienmodellen, verduurzaming van de landbouw, natuur inclusieve productie, verkorte ketens en future food systems.

Samenwerken en kennis delen

Voor veel bedrijven is het een grote uitdaging om mee te gaan in de noodzakelijke transitie van de landbouw- en voedselsector. Er zijn zoveel aspecten die hiermee samenhangen, dat het onmogelijk is om individueel het verschil te maken. Denk onder meer aan thema’s als: plaats in de keten, primaire voedsel- en grondstoffenproductie, voedselverwerking, voedselproductie, verpakken en transport, consumeren en voedselverspilling. Om impact te maken met duurzame oplossingen die blijvend waardevol zijn voor mens, natuur en economie, zullen we meer en intensiever dan ooit moeten samenwerken en kennis delen.

Verplicht aan de toekomst

Dankzij ons verleden én heden zijn we ons bewust van de noodzaak van een duurzame toekomst. Een toekomst waarin we met minder grondstoffen en minder uitstoot meer voedsel gaan produceren. Waarin boeren eerlijke prijzen ontvangen voor hun producten. En waarin wij met klanten en partners in elke schakel van de keten multidisciplinair samenwerken aan en in een duurzame en toekomstgerichte sector Food en Agri. Tegelijk zijn we ons bewust van de twijfel en terughoudendheid bij agrarische bedrijven. Ook voor die bedrijven willen we er zijn. Omdat we veel te danken hebben aan het verleden, maar nog veel meer verplicht zijn aan de toekomst van de generaties na ons.

InnovatieTafels

Daarom organiseert ABAB InnovatieTafels; een reeks van gesprekken met een vaste groep mensen die elkaar helpen om met vernieuwende oplossingen te komen voor specifieke of gezamenlijke uitdagingen en onderwerpen.  Wilt u ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Ineke Couwenberg, marktmanager, via telefoonnummer 013-4647127 of stuur Ineke een e-mail.

Wilt u meer weten over de InnovatieTafels? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ineke
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan