Fiscale reminders oktober 2020

24 september 2020
Artikel

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In oktober 2020 vragen deze zaken uw aandacht:

  • omzetbelasting;
  • loonbelasting;
  • verliesverdamping;
  • belasting- en invorderingsrente.
Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Senior belastingadviseur
Fiscale reminders oktober 2020

Aangifte omzetbelasting derde kwartaal of september 2020

Uiterlijk 31 oktober 2020 moet u aangifte omzetbelasting doen over het derde kwartaal van 2020 of in geval van maandaangiften over september 2020. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Aangifte loonbelasting september 2020

Uiterlijk 31 oktober 2020 moet de aangifte loonbelasting over september 2020 binnen zijn bij de Belastingdienst. Ook moet u de verschuldigde belasting op deze datum betaald hebben.

Verliesverdamping

Heeft u te verrekenen verliezen? In de inkomstenbelasting zijn (ondernemingsverliezen) te verrekenen met positieve inkomens van de drie voorafgaande jaren en de negen komende jaren. Dit betekent dat verliezen van 2011 na 2020 niet meer verrekend kunnen worden. Bekijk samen met uw adviseur de status van uw openstaande verliezen.

Belasting- en invorderingsrente

In verband met de coronacrisis waren de belasting- en invorderingsrente voor zowel belastingen als toeslagen tijdelijk verlaagd tot 0,01%. Vanaf 1 oktober 2020 gaat de belastingrente weer naar het oude niveau van 4%. De verlaging van de invorderingsrente wordt nog voortgezet tot 31 december 2021.

Als uw voorlopige aanslagen over 2019 en eerdere jaren nog niet zijn aangevraagd of bijgesteld, is het van belang om dit alsnog zo snel mogelijk te doen. De gevolgen van de verhoging van de belastingrente kunnen hiermee zoveel mogelijk beperkt worden.

Belangrijk: coronacrisis

Tijdens de coronacrisis kan afwijkende wet- en regelgeving voor u gelden, zoals de mogelijkheid om bijzonder uitstel van betaling van bepaalde belastingen aan te vragen als u te maken heeft met liquiditeitskrapte. Meer informatie hierover vindt u op onze website

Meer weten? 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met, senior belastingadviseur, Robert Gall via telefoonnummer 024-6485808 of stuur Robert een e-mail.

Wilt u meer weten over de fiscale reminders? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan