Fiscale reminders augustus 2023

27 juli 2023
Artikel

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In augustus 2023 vragen deze zaken uw aandacht:

  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Zorgtoeslag terugvragen
  • Btw terugvragen uit andere EU-landen
Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
Fiscale reminders

Omzetbelasting

In het geval van maandaangiften omzetbelasting moet u uiterlijk 31 augustus 2023 aangifte omzetbelasting doen over juli 2023. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Loonbelasting

Uiterlijk 31 augustus 2023 moet u aangifte loonbelasting doen over juli 2023. Ook moet u de verschuldigde belasting uiterlijk op deze datum hebben betaald.

Zorgtoeslag aanvragen

Als u geen uitstel heeft verkregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting, kunt u nog tot 1 september 2023 zorgtoeslag aanvragen over het jaar 2022. Als uit de aangifte volgt dat u recht heeft op zorgtoeslag, dan wordt deze zorgtoeslag alleen uitbetaald als de toeslag tijdig is aangevraagd.

Btw terugvragen uit andere EU-landen

Heeft u in 2022 in een ander EU-land btw betaald en hoeft u in dat land geen btw-aangifte te doen? Dan kunt u deze btw onder voorwaarden terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. De btw over het jaar 2022 moet dan door middel van een verzoek worden teruggevraagd vóór 1 oktober 2023. Verzoeken die hierna binnenkomen, worden mogelijk niet meer in behandeling genomen. De Belastingdienst adviseert om niet tot eind september te wachten met het terugvragen van de btw, om te voorkomen dat de website overbelast raakt. Als u nu dus al de btw terugvraagt, wordt het verzoek eerder in behandeling genomen.

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2022 en belastingrente 

Bent u naar verwachting inkomsten- of vennootschapsbelasting verschuldigd? Neem dan zo snel mogelijk actie om de verschuldigde belastingrente zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of over de fiscale dienstverlening van ABAB? Neem contact op met Robert Gall, hoofd vaktechniek Belastingadvies. U bereikt Robert via e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan