Fiscale reminders augustus 2022

15 juli 2022
Artikel

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In augustus 2022 vragen deze zaken uw aandacht:

  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Zorgtoeslag terugvragen
  • Btw terugvragen uit andere EU-landen
Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Senior belastingadviseur
Fiscale reminders

Omzetbelasting

In het geval van maandaangiften omzetbelasting moet u uiterlijk 31 augustus 2022 aangifte omzetbelasting doen over juli 2022. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Loonbelasting

Uiterlijk 31 augustus 2022 moet u aangifte loonbelasting doen over juli 2022. Ook moet u de verschuldigde belasting uiterlijk op deze datum hebben betaald.

Zorgtoeslag aanvragen

Als u geen uitstel heeft verkregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting, kunt u nog tot 1 september 2022 zorgtoeslag aanvragen over het jaar 2021. Als uit de aangifte volgt dat u recht heeft op zorgtoeslag, dan wordt deze zorgtoeslag alleen uitbetaald als de toeslag tijdig is aangevraagd.

Btw terugvragen uit andere EU-landen

Heeft u in 2021 in een ander EU-land btw betaald en hoeft u in dat land geen btw-aangifte te doen? Dan kunt u deze btw onder voorwaarden terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. De btw over het jaar 2021 moet dan door middel van een verzoek worden teruggevraagd vóór 1 oktober 2022. Verzoeken die hierna binnenkomen, worden mogelijk niet meer in behandeling genomen. De Belastingdienst adviseert om niet tot eind september te wachten met het terugvragen van de btw, om te voorkomen dat de website overbelast raakt. Als u nu dus al de btw terugvraagt, wordt het verzoek eerder in behandeling genomen.

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2021 en belastingrente 

Bent u naar verwachting inkomsten- of vennootschapsbelasting verschuldigd? Neem dan zo snel mogelijk actie om de verschuldigde belastingrente zoveel mogelijk te beperken.

Belangrijk: coronacrisis

Per 1 april 2022 is het kabinet gestopt met het coronasteunpakket. Dit houdt o.a. in dat de bijzondere betalingsregeling in verband met het coronavirus per 1 april is vervallen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u meer weten over de fiscale dienstverlening van ABAB? Neem contact op met, senior belastingadviseur, Robert Gall . stuur Robert een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert