Financieringsaanvraag blijft uitdaging voor ondernemers

15 mei 2019
Artikel

Ondanks de groei van de economie hebben veel ondernemers in het mkb moeite om financiering te krijgen. 55% van de ondernemers vindt geen financiering. De redenen die hiervoor worden gegeven zijn dat zij geen succes verwachten, zijn afgeschrikt en/of de weg niet weten naar alternatieve vormen van financiering. Dat blijkt uit de Financieringsmonitor 2018 van onderzoeksinstituut Panteia. Zorg dat u voldoende voorbereidingstijd neemt voor uw financieringsaanvraag en dat deze volledig en goed onderbouwd is. Zo vergroot u de slagingskans.

Portretfoto van Jurgen Herremans
Geschreven door:
Jurgen Herremans Corporate finance adviseur
Handtekening zetten onder financieringsaanvraag

Kwaliteit financieringsaanvraag laag

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de aangeleverde informatie laag is. Dit is een belangrijke reden voor het afwijzen van een financieringsaanvraag door een geldverstrekker. Daarnaast is er sinds de kredietcrisis sprake van een forse groei van het aantal nieuwe financieringsvormen en daarmee gepaard gaand het aantal financieringspartijen. Veel ondernemers zijn niet bekend met deze partijen. Uit onderzoek blijkt dat de ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning bij financieringsvraagstukken, maar dat de accountant waardoor zij zich laten ondersteunen, tekortschiet in diepgang en analyse van de aangeleverde informatie en zich niet prettig voelt als financieringsdeskundige.

Een kans voor uw financieringsaanvraag

U heeft maar één kans om uw aanvraag in te dienen. Het is daarom cruciaal dat u uw aanvraag goed presenteert. Laat u daarom ondersteunen door een specialist op het gebied van financiering. Naast dat hij de financieringsaanvraag voor u kan opstellen, kan hij het woord doen tijdens het financieringsgesprek en lastige inhoudelijk vragen beantwoorden.

Wilt u ondersteuning bij uw financieringsaanvraag? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jurgen
Whitepaper downloaden

De onderdelen van een financieringsaanvraag

Download hier de whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan