Evaluatie werkkostenregeling

11 april 2018
Artikel

Onlangs is de evaluatie van de werkkostenregeling (WKR) gepubliceerd. Hieruit blijkt dat werkgevers rondom de WKR op dit moment het liefst zoveel mogelijk rust willen. Het kabinet ziet kansen voor wat kleine verbeteringen.

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Geschreven door:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
Iemand berekent hoe de werkkostenregeling optimaal benut kan worden

Mogelijke aanpassingen in de WKR

Het kabinet ziet mogelijkheden om de WKR met kleine wijzigingen op enkele punten te vereenvoudigen:

  • Regelen dat vergoedingen en verstrekkingen waarvoor een gerichte vrijstelling geldt, niet langer hoeven te worden aangewezen als eindheffingsbestanddeel. Op dit moment is het aanwijzen verplicht, maar het lijkt alleen onnodige administratieve lasten met zich mee te brengen.
  • Toestaan dat de werkgever het loonvoordeel uit de verstrekking van maaltijden door middel van een steekproef vaststelt. Dit scheelt een stuk administratie doordat niet steeds elke verstrekking van een maaltijd bijgehouden hoeft te worden.
  • Herinvoeren van de normrente om het voordeel bij de personeelslening te kunnen berekenen. Nu moet de werkgever de marktrente bijhouden wanneer hij een personeelslening verstrekt. Het is eenvoudiger als er een normrente wordt vastgelegd waarop hij zich kan baseren.
  • Bieden van meer duidelijkheid in het Handboek Loonheffingen op het gebied van de eigen bijdragen van werknemers in relatie tot het noodzakelijkheidscriterium.

Mees kansrijke opties worden uitgewerkt

Staatssecretaris Snel van Financiën bekijkt de komende tijd welke aanpassingen in de WKR gesteund worden door het bedrijfsleven. De meest kansrijke opties werkt hij uit in wet- en regelgeving en in de communicatie richting betrokkenen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Neem contact op met Ronald van Leeuwen via telefoonnummer 013-4647268 of stuur Ronald een e-mail

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur
Bel
013-4647268
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan