'Een verlengstuk van ons bedrijf'

5 augustus 2022
Referentie

Timmerfabriek Frank van Roij is een moderne KOMO-gecertificeerde timmerfabriek in Goirle. Van een eenmanszaak groeide het familiebedrijf uit naar een nationale speler met ruim tachtig medewerkers. Sinds de oprichting in 1992 is het bedrijf al klant bij ABAB. De timmerfabriek schakelt ABAB in voor verschillende diensten. “ABAB is het verlengstuk van ons bedrijf.”

In gesprek met:
Frank van Roij, Timmerfabriek Frank van Roij
Frank van Roij van Timmerfabriek Frank van Roij

De geschikte partner

Het brede aanbod aan dienstverlening maakt ABAB de geschikte partner, vindt eigenaar Frank van Roij. Zijn bedrijf schakelt ABAB in voor accountancywerkzaamheden, salaris- en personeelsdiensten en laat zich adviseren over subsidiemogelijkheden, fiscale en juridische zaken. Het familiebedrijf wordt volledig ontzorgd. “Tegen onze klanten zeg ik altijd dat wij niet de onderaannemer, maar de nevenaanbieder willen zijn. Een partner. En dat is exact wat ABAB voor ons is..” Door de brede dienstverlening die Timmerfabriek Frank van Roij afneemt, is het fijn dat hij maar één aanspreekpunt heeft bij ABAB. “Onze relatiemanager brengt ons op het juiste moment in contact met de juiste ABAB-specialist. Ook zorgt hij ervoor dat de communicatie tussen beide goed verloopt. Daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken.”

Overdracht van vader op zoon

Naast de reguliere dienstverlening, ondersteunt ABAB de ondernemer ook bij andere zaken die spelen binnen het familiebedrijf. Zo is de 21-jarige zoon van Van Roij voornemens het bedrijf over te nemen. Omdat de zoon nog jong is en Van Roij nog niet de pensioenleeftijd heeft bereikt, is er gekozen voor een langdurig overnameproces. “Ik vind het belangrijk dat mijn zoon de mogelijkheid krijgt om langzaam te groeien als ondernemer. Dit heeft tijd nodig en daarom hebben wij gekozen voor een overnametraject van tien jaar.” Bij de overdracht en het financieringstraject hiervan wordt het familiebedrijf naast het vaste team, ondersteund door Rob van Boxtel van ABAB Corporate Finance. “Een bedrijfsoverdracht is 100% gebaseerd op vertrouwen. Je doet dit als het goed is toch maar één keer. Het is prettig om dit te doen met een vertrouwde organisatie als ABAB. Ondanks dat Rob nieuw voor ons was, was de vertrouwensband snel gelegd.” 

Afspraken vastleggen

Van Roij heeft ook een dochter. “Ik vind het belangrijk dat iedereen binnen het gezin gelijkwaardig wordt behandeld. Ondanks dat mijn dochter kiest voor een andere carrière, wilde ik haar meenemen in dit traject.” Jurist ondernemingsrecht Gaby Ratering ondersteunde bij het opstellen van een familiestatuut. “Ik vind het belangrijk dat de kernwaarden van onze onderneming geborgd blijven in de toekomst. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat de visie van de onderneming duidelijk is. Er is van alle kanten naar gekeken; door de ogen van mijn vrouw, dochter, zoon, maar ook van de medewerkers. Ik vind dat ik een maatschappelijke verantwoording heb en dat ook mijn personeelsleden zekerheid moeten hebben in de toekomst. Doordat alles nu is vastgelegd in het familiestatuut, weet ik dat dit goedkomt.”

Uitbreiding

Daarnaast breidde de ondernemer recent zijn werkplaats uit. Door de groeiende vraag werd de werkplaats van ruim 6.000 m2 te klein. Hij kocht het pand van de achterbuurman aan en realiseerde zo 9.500 m2 extra oppervlakte. “Dankzij ABAB konden wij de uitbreiding van 9.500 m2 realiseren. Bij de aankoop van de tussenruimte tussen beide panden in 2007 heeft onze toenmalige ABAB-adviseur ons ondersteund bij de koopovereenkomst. Op zijn advies zijn er toen enkele uitgangspunten voor de toekomst vastgelegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij dit nu kunnen realiseren. Dat noem ik proactief.” Van Roij benadrukt dat een onafhankelijk advies bij een financieringstraject van belang is. “Een onafhankelijk adviseur als Rob kijkt met een brede blik en durft out-of-the box te denken. Onze wensen en behoeften stonden voorop. Dit heeft geresulteerd in de voor ons best passende financiering.” 

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 024-6485820 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Icoon download whtiepaper

Stappenplan 'Bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf'

Hoe draagt u uw bedrijf over aan de volgende generatie?
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan