‘Een sparringpartner die weet hoe alles reilt en zeilt’

Achttien jaar geleden begon Joost Merkx op een zolderkamertje. Inmiddels heeft zijn bedrijf bijna veertig medewerkers. ABAB begeleidde IT Support Groep bij een traject voor duurzame inzetbaarheid. “ABAB heeft zich daarbij écht verdiept in hoe we hier werken en met elkaar omgaan.”

In gesprek met:
Alexandra Deijkers en Joost Merkx, IT Support Groep
Alexandra Deijkers en Joost Merkx, IT Support Groep

Wat IT Support Groep doet? “Wij vinden dat iedereen altijd en overal veilig moet kunnen werken. Vanuit deze visie bieden wij al onze diensten aan”, vertelt HR-manager Alexandra Deijkers. In de hal van het kantoorpand aan de Kamerikstraat in Tilburg zijn de dieren terug te vinden die de kernwaarden van het bedrijf uitbeelden: een giraffe, een hond, een valk en een jachtluipaard. “We steken onze nek voor je uit, we hebben neus voor jouw problemen, scherp zicht in de cloud en we zijn al onderweg.”

Het eerste contact met ABAB ontstond toen Joost Merkx een klantadviseur van ABAB tegenkwam tijdens een opleiding. Joost vertelde dat hij zijn bedrijf graag wilde laten groeien. “Dan moet je iets met je personeel doen”, kreeg ik als reactie. "Omdat wij op dat moment geen eigen HR-specialist hadden, werd ik in contact gebracht met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB HX Advies." Na een kennismakingsgesprek adviseerde zij Joost om niet te kiezen voor een externe specialist, maar om zelf iemand in huis te halen. Iemand met commitment naar het bedrijf. “En zo werd ik aangenomen”, vertelt Alexandra.

Project Papa

Alexandra startte in januari 2017 en niet veel later werd een project voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers opgestart. Het project kreeg een bijzondere naam: Papa. Waarom? “Ons bedrijf voelt als een familiebedrijf met Joost als papa. Hij neemt veel jonge mensen onder zijn vleugels”, aldus Alexandra.

Vol enthousiasme gaat het project van start. Er volgen interviews met alle medewerkers over de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid: gezondheid, motivatie en ontwikkeling. Ook vult iedereen een vragenlijst in over de eigen werkstijl. Bijna alle medewerkers herkennen zich in de uitkomst. “Iedereen kreeg inzicht in de eigen werkstijl, maar ook in die van het team”, vertelt Alexandra. Over Corry zegt ze: “Het is fijn dat je een sparringpartner hebt die weet hoe het hier reilt en zeilt. We zijn een platte, informele organisatie. De collega’s hebben een goede band met elkaar, kennen elkaars thuissituatie. Iedereen voelt zich hier vrij om te zeggen wat hij of zij wil. Corry voelde dit goed aan. Ze kon zich heel goed verplaatsen in het type mens dat hier rondloopt.”

“Corry begeleidde me niet alleen vanuit de praktische kant, maar nam me ook mee in de theorie. Dat vond ik erg fijn. Het project heeft absoluut bijgedragen aan mijn rol als vertrouwenspersoon.”

Subsidieregeling voor duurzame inzetbaarheid

Het project kon gedeeltelijk gefinancierd worden via de subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid. Hiermee kunnen werkgevers subsidie ontvangen voor activiteiten die een positief effect hebben op de interne en/of externe arbeidsmobiliteit van werknemers. Samen met een specialist van Epiic leidde Corry de aanvraag van deze subsidie in goede banen.

Tevreden

Alexandra kijkt tevreden terug op het project. Het zorgde voor bewustwording bij alle medewerkers en de dialoog over gezondheid, motivatie en ontwikkeling is geopend. Het bedrijf kan de komende jaren verder groeien met medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. IT Support Groep is zó enthousiast over het project dat ze twee collega-bedrijven geadviseerd hebben om het ook te doen. “De begeleiding van Corry was goed en constructief. We spraken regelmatig af, maar ik kon haar ook altijd bellen of mailen. En het project is dan wel afgerond, maar we gaan hier zeker verder met wat we in gang gezet hebben”, aldus Alexandra.

Meer weten?

Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB HX Advies, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Icoon quickscan personeelsbeleid

Quickscan Personeelsbeleid

Beter inzicht in uw personeelsbeleid
Quickscan invullen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan