Duidelijkheid over positie zzp’er?

2 juli 2021
Artikel

Het is de Belastingdienst al jaren een doorn in het oog dat ‘schijnzelfstandigen’ profiteren van ondernemersfaciliteiten. Daarom maakt de huidige Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) mogelijk plaats voor de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie.

Peter van den Hurk
Neem contact op met:
Peter van den Hurk Senior relatiemanager
Zzp'er achter laptop

Schijnzelfstandigheid

Bij schijnzelfstandigheid van een zzp’er voldoet de relatie met de opdrachtgever aan de kenmerken van een dienstbetrekking. Er is dan sprake van loon en een gezagsverhouding en persoonlijke arbeid is vereist. Wordt er achteraf een dienstbetrekking geconstateerd? Dan gaat het dus om schijnzelfstandigheid.

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties

De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) leidde tot de afschaffing van de VAR-verklaring. Gevolg is dat opdrachtgever en opdrachtnemer de arbeidsrelatie beoordelen op basis van de normale regels rondom dienstbetrekkingen. De verantwoording hiervan ligt bij zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Om vooraf enige zekerheid te krijgen dat er geen sprake is van loondienst, zijn er modelovereenkomsten. Toch roept dit in de praktijk nog steeds vragen op. De wet DBA blijft de komende periode bestaan, maar daarnaast is er een pilot webmodule gestart voor de beoordeling van de arbeidsrelatie van zzp’ers.

Pilot Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie

De vragenlijst in de webmodule is een hulpmiddel om vast te stellen of er sprake is van een zzp’er of een werknemer. De regels over inhuur van zzp’ers zijn voor veel opdrachtgevers onduidelijk en de webmodule moet in de toekomst meer duidelijkheid bieden. De pilot webmodule is anoniem en er kunnen in deze ontwikkelingsfase geen rechten aan worden ontleend. Het kabinet wil de pilot later dit jaar evalueren om erachter te komen of de module als instrument behulpzaam is en om hem waar nodig te verbeteren. 

Verschillen worden kleiner

De overheid neemt maatregelen om de verschillen tussen gewone werknemers en zzp’ers te verkleinen. Denk aan de ondernemersaftrek die de komende jaren met 3% wordt afgebouwd. Verder komt er binnen afzienbare tijd een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Er is dus steeds meer sprake van een gelijk speelveld voor vaste en flexibele medewerkers. De groep zzp’ers wordt vaak over één kam geschoren. Dat is niet terecht. De ene groep kiest bewust voor het ondernemerschap, maar voor een relevante groep is deze keuze voor zelfstandigheid niet vanzelfsprekend. Voor de groep die gevoelsmatig beter af is als zzp’er, is het goed om door te rekenen wat nu de echte verschillen zijn tussen in loondienst en zzp’er zijn. Gekeken naar de vrije dagen, scholing, pensioen en sociale zekerheid, blijkt dat de prijs voor flexibiliteit hoog is. Het is daarom goed om zzp’ers die veelal werken voor een kleine groep opdrachtgevers te informeren over de echte verschillen. De binding met en loyaliteit naar u als opdrachtgever toe is in de regel groter bij een regulier dienstverband. In de huidige krapte op de arbeidsmarkt biedt dit kansen voor u als werkgever u te onderscheiden.

Meer weten?

Voor meer informatie of advies over het werken met zzp’ers en de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie, kunt u contact opnemen met Peter van den Hurk, senior relatiemanager, via telefoonnummer 024-6485845 of stuur Peter een e-mail.

Wilt u meer weten over de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Peter
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan