Drie tips voor een soepele bedrijfsovername

7 april 2023
Artikel

Het overnemen van een agrarisch bedrijf gaat niet van de ene op de andere dag. Er komt veel bij kijken. Daarom is het alleen maar wenselijk als dit proces op een soepele manier verloopt. Het uitspreken van de te varen koers tussen ouders en kind schept duidelijkheid.

Portretfoto van Helma van Rozendaal
Neem contact op met:
Helma van Rozendaal Senior bedrijfsadviseur
Drie tips voor een soepele bedrijfsovername

Hulp van een coach bij het bedrijfsovernameproces

Er is vaak behoefte aan coaching van ouders en kind om het bedrijfsovernameproces in goede banen te leiden. Een coach kan rust brengen door de verschillende inzichten in kaart te brengen en te stroomlijnen. Hij of zij houdt de bedrijfsvisie in de gaten en zorgt dat er wordt vastgehouden aan de gekozen structuur. Ook geeft een coach ruimte om onderwerpen die gevoelig liggen, te bespreken. Daarnaast kan de coach de afzonderlijke wensen van ouders en opvolgers op een objectieve manier meenemen.

Van samenwerken naar het roer

In de periode dat er wordt samengewerkt heeft de bedrijfsopvolger de tijd en ruimte nodig om zich stap voor stap te ontwikkelen in zijn of haar toekomstige rol. De opvolger leert in deze periode niet alleen het bedrijf beter kennen, maar ook zichzelf. Het is niet zomaar iets om als ‘kind van’ het stokje van de ouders over te nemen. Het helpt als u als ouders uw kind de tijd en ruimte gunnen om zich voor te bereiden op het toekomstige leiderschap van het bedrijf. Zo kunt u bepaalde taken binnen de bedrijfsvoering gedurende de samenwerking langzaam overdragen.

Tips bij bedrijfsovername

Drie tips die u helpen bij een soepele bedrijfsovername:

  • Zorg voor een gezamenlijk doel. Als de opvolger een duidelijke visie heeft voor het bedrijf, dan kan hier gedurende de samenwerking al aan gewerkt worden.
  • Laat de opvolger gedurende de samenwerking kennis en ervaring opdoen en steun hem of haar als ouders daarbij. Hij of zij kan immers nog profiteren van uw ervaring. Zorg dat er ruimte is om fouten te maken of iets op een andere manier aan te pakken.
  • Schakel een coach in als u er samen niet uitkomt. Hij of zij kan ervoor zorgen dat de neuzen weer dezelfde kant op wijzen en de samenwerking weer goed verloopt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over een succesvolle bedrijfsovername? Neem contact op met Helma van Rozendaal, senior bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 0413-336558 of stuur Helma een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Helma
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu