‘Door goed inzicht kan ik betere beslissingen nemen’

24 september 2021
Referentie

Van een vastgoedportefeuille, supermarkt en kerkorgelfabriek tot evenementenorganisatie en chocoladefabriek; niets is te gek voor ondernemer Henk Strootman uit Klundert. Dit voorjaar werd hij klant bij ABAB. “Fijn dat ABAB alles in huis heeft. Je wilt als ondernemer immers snel kunnen schakelen.”

In gesprek met:
Henk Strootman
Henk Strootman

Strootman is een ondernemer in hart en nieren. Hij was de oprichter en jarenlang eigenaar van Strootman Group, een groothandel in zoetwaren voor winkels als Xenos en Action. Dat bedrijf heeft hij inmiddels verkocht, maar Strootman is niet stil blijven zitten. Hij startte zo’n twintig jaar geleden met de distributie en import van kerkorgels en sinds 2013 produceert zijn eigen fabriek Mixtuur zelf kerkorgels die wereldwijd worden verkocht. In 2010 kocht hij er daarnaast een supermarkt bij. “Die supermarkt kwam op mijn pad en ik vind de food een dynamische branche. Albert Heijn is een hele goede formule met een goed businessmodel. Ik heb een goede bedrijfsleider aangesteld en die runt de dagelijkse business terwijl ik me alleen met het beleid bemoei.” Bij de supermarkt hoort ook een broodjeszaak, die voornamelijk bezorgt bij bedrijven in Moerdijk.

Van evenementenorganisatie tot vastgoed

In 2013 deed zich de kans voor om de kerk in Klundert te kopen. Strootman kreeg vanuit de gemeenschap de vraag of hij dat wilde doen, zodat het gebouw behouden kon blijven. “Dat heb ik toen gedaan en ook de naastgelegen pastorie kocht ik erbij. Na wat flinke investeringen wordt de kerk nu verhuurd voor evenementen, zoals bruiloften en uitvaarten. De pastorie is verbouwd tot brasserie.” Beide locaties worden bestuurd door dochter Daphne. 
De ondernemer bouwde daarnaast in de loop der jaren een aardige onroerend goed-portefeuille op. “Ook met het oog op de toekomst. Als je goed relaties onderhoudt en zorgt dat de panden in orde zijn, heb je daar weinig omkijken naar. En dat is later ook mooi voor mijn kinderen. Op mijn leeftijd neem je beslissingen die verder strekken dan mijn werkzame leven.”

No-nonsense en transparant

Een vriend en collega-ondernemer van Strootman is al jaren tevreden ABAB-klant. Strootman: “Hij vertelde weleens over de adviezen die hij kreeg van ABAB. Over de verschillende specialismen, de no-nonsense aanpak en de transparante werkwijze. En omdat ik meer zaken wilde onderbrengen bij één partij, sprak de brede dienstverlening van ABAB me aan. Ik ging in gesprek met relatiemanager Kees Hermes en afgelopen voorjaar ben ik klant geworden; onder meer voor accountancy en fiscaal advies. Door de administratie beter te stroomlijnen, krijg ik nu goede rapportages en beter inzicht. Dit helpt me om goede beslissingen te nemen. Daarnaast wordt mijn dochter voor de horeca-tak van het bedrijf bijgestaan door relatiemanager Bert Hendriks. Inmiddels participeer ik ook in een chocoladefabriek in Roosendaal. Daarvoor voerde ABAB het due dilligence-onderzoek uit.”

Vakkundig, ambitieus, toegewijd

De ondernemer is erg tevreden over het contact met ABAB. “Ik heb in korte tijd al contact gehad met veel mensen uit verschillende disciplines en het is fijn dat ABAB alles in huis heeft. Je wilt immers snel schakelen als ondernemer. Ook wil ik dat de structuren binnen mijn bedrijf kloppen voor de toekomst. Kees stelde voor om mijn kinderen ook te betrekken bij de gesprekken. Zodat zij, als er in de toekomst sprake is van bedrijfsovername, ook op de hoogte zijn van wat er speelt. Vooralsnog voldoet de samenwerking met ABAB volop aan mijn verwachtingen. De mensen van ABAB zijn vakkundig, ambitieus en toegewijd.” 

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Kees Hermes, directeur accountancy, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 076-5438035 of stuur Kees een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Kees
Portretfoto van Kees Hermes
Manager belastingadvies
Bel
+0165 531350
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan