'Door ABAB kan ik mij richten op wat ik het liefste doe'

Referentie

Topchef Edwin Vinke opende in 1993 zijn restaurant De Kromme Watergang. In 2005 behaalde hij zijn eerste en in 2011 zijn tweede Michelinster. Een paar jaren geleden vond hij het tijd om de zaken op financieel gebied anders aan te pakken. Hij koos voor een samenwerking met ABAB Accountants en Adviseurs.

In gesprek met:
Edwin Vinke, restaurant De Kromme Watergang
Edwin Vinke aan het werk in de keuken

“In 2012 besloten mijn vrouw Blanche en ik om 'het bed eens goed op te gaan schudden'. Via een Payroll Professional Consultant van ABAB in Terneuzen, kwamen we in contact met ABAB. Het persoonlijke aspect en de fijne en vriendschappelijke band die we ontwikkeld hebben, maakt de samenwerking tot een succes”, vertelt Vinke.

Vriendschappelijk en informeel

Onze vaste relatiemanager komt regelmatig langs om een bak koffie te drinken en te sparren met Vinke. Aan het begin van de samenwerking zijn alle zaken zowel privé als zakelijk tegen het licht gehouden: van testamenten tot eventuele subsidies, van abonnementen tot inkoop van producten en meer. De relatiemanager heeft direct flink wat zaken kunnen aanpakken en Vinke goed kunnen adviseren over het optimaliseren van de financiële kant van het restaurant .

“En dat gaat altijd op een heel vriendschappelijke en informele manier”, vertelt Vinke. “Ik heb daarbij geleerd om een stuk zakelijker te worden. Voor mij was koken altijd simpel: het moest leuk en lekker zijn. Wat het opleverde, vond ik minder belangrijk. Daar heb ik een omslag in gemaakt. Door de aandacht in media en door tv-programma’s zoals Masterchef en Topchef 'willen' mensen meer van je. Vroeger vond ik alles leuk en deed ik overal aan mee. Nu ben ik selectiever en kijk ik ook naar wat het mij én ons restaurant kan brengen. Niet altijd, maar wel veel meer.”

Dag en nacht keihard werken

ABAB ondersteunt Vinke onder andere op het gebied van accountancy, salaris en personeel en op juridisch gebied. Vinke is daar heel tevreden over. “Ik hoef me niet meer bezig te houden met de financiële kant van de zaak. Dat doet ABAB voor mij. Zo kan ik me richten op wat ik het liefste doe: met koken bezig zijn. Hier kan ik mijn creativiteit helemaal in kwijt. En vergis je niet, ik heb het niet cadeau gekregen. Het is dag en nacht keihard werken. Als je op dit hoge niveau bent, schept dat ook hoge verwachtingen. Daaraan wil en moet je voldoen, elke dag opnieuw”, aldus Vinke.

Voldoening

Het relatiemanagementconcept bij ABAB spreekt Vinke zeer aan. De relatiemanager is een gesprekspartner met een brede blik. En is op de hoogte van zaken die voor een onderneming van belang zijn en praten over missie en visie, toekomstplannen en bijbehorende uitdagingen, personele en andere zaken.

Vinke zegt: “Het is heerlijk om een klankbord te hebben. Samenwerken met ABAB heeft ons al veel gebracht en ik heb er veel van geleerd. Koken is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Het is voor mij een levenswijze in plaats van werk, ik geniet elke dag als ik bezig ben. Maar als ondernemer moet je ook steeds ontwikkelen en bijsturen. We bestaan dit jaar 27 jaar. Af en toe kijk ik vanaf de zijkant toe om de boel te analyseren. Dat is leerzaam en geeft inzichten, ook voor de toekomst. Mede door ABAB kan ik mijn creativiteit blijven ontplooien. En dat geeft mij misschien nog wel de meeste voldoening.”

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan