Doet u de dingen goed of doet u de goede dingen?

2 februari 2023
Blog

In de tuinbouw zijn we expert als het gaat om het continu verbeteren van processen, zoals teelt en arbeid. Daardoor kunnen we zeer efficiënt produceren en de concurrentie meestal voorblijven. Procesoptimalisatie is onze corebusiness geworden en neemt al uw tijd in beslag. Komt u nog wel toe aan de goede dingen?

Portretfoto van Eric Flinterman
Neem contact op met:
Eric Flinterman Relatiemanager tuinbouw
Orchidee in kas

De dingen heel goed doen, slokt immers heel veel tijd op. Procesverbetering houdt nooit op, het kan altijd beter of efficiënter. Het risico hiervan is dat u misschien voor de toekomst niet meer de goede dingen doet. Misschien is meer aandacht voor de afzet nodig of de energietransitie vraagt de nodige inspanningen. Mogelijk is zelfs uw teelt niet toekomstbestendig. Hoe is dit alles te combineren? 

Procesoptimalisatie inbouwen in uw organisatie

Er wordt vaak over delegeren gesproken; makkelijk gezegd, maar o zo moeilijk. Vooral het overdragen van taken waar u zelf heel goed in bent, is bijzonder lastig. Uw huidige bestaan heeft u te danken aan het feit dat u alles heel goed doet en uw processen continu geoptimaliseerd heeft. En dat moet u dan overdragen aan anderen en dit mooie werk loslaten? 

Wilt u voor de toekomst de goede dingen blijven doen, dan is het van belang om het verbeteren van processen in te bouwen in uw organisatie, zodat de organisatie zelf efficiëntie blijft realiseren. Dan kunt u zich meer bezighouden met de goede dingen. Dit wil niet zeggen dat u procesoptimalisatie geheel moet loslaten. Uw team coachen in dit proces blijft van groot belang. Wel met de insteek dat u coacht en niet zelf de processen blijft verbeteren. 

Blijvende uitdaging

U bent ondernemer en u wilt dat blijven. De goede dingen doen, is belangrijker voor u dan de dingen goed doen. U kunt heel efficiënt werken in een teelt die te weinig opbrengt, waardoor u misschien de laatste bent die het licht uitdoet. Als u de juiste activiteiten ontplooit, heeft uw team een mooie blijvende uitdaging om de dingen heel goed te blijven doen en steeds te verbeteren. 

U doet de juiste dingen en uw team doet de dingen heel goed. Een mooie verdeling van de taken en voor iedereen duidelijk. 

Dit blog verscheen eerder op goedemorgensierteelt.nl

Meer weten?

Heeft u behoefte aan ondersteuning? Neem contact op met relatiemanager tuinbouw Eric Flinterman op telefoonnummer 073-6465419 of stuur Eric een e-mail.

Lees al onze tuinbouwblogs.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu