‘De proactieve benadering werkt heel prettig’

4 mei 2021
Referentie

Voordat pluimveehouder Kees de Jong de overstap maakte van een groot landelijk accountantskantoor naar ABAB Accountants en Adviseurs, stelde hij ABAB eerst op de proef. Hij liep rond met een lastig, specifiek vraagstuk. Als Ronnie Buiks, manager relatiemanagement bij ABAB, binnen 24 uur met een inhoudelijk goed advies zou komen, beloofde hij klant te worden. ABAB doorstond de test glansrijk en inmiddels is de Jong al sinds 2009 een tevreden klant. Hij maakt gebruik van de diensten van ABAB Legal, Agro Advies, fiscaal advies, accountancy en ABAB Salaris- en Personeelsdiensten.

In gesprek met:
Kees de Jong, Pluimveebedrijf De Jong B.V.
Pluimveebedrijf De Jong B.V.

Doorstart 

“Mijn vader startte met een klein gemengd bedrijf elders in Waddinxveen. Toen hij daar in 1964 weg moest, is hij volledig op pluimvee overgegaan. In 1983 kwam ik van school en ben ik meteen in het bedrijf gegaan. Zes jaar later nam ik het over. Vrij snel daarna zijn mijn vrouw en ik in maatschap gegaan.” In twintig jaar tijd groeide Pluimveebedrijf de Jong B.V. door van 14.000 scharrelkippen naar 60.000 kippen in een modern systeem dat vooruitliep op de welzijns- en milieueisen. Een eierhandel en een eierautomaat volgden. In 2016 maakte een allesverwoestende brand een einde aan het bedrijf. “Op dat moment heb je echt iemand nodig die je voor de financiële gevolgen bij de hand neemt. ABAB was er voor ons in de persoon van Ronnie Buiks die direct meedacht en de balans opmaakte van de gevolgen op financieel en fiscaal vlak. Binnen enkele weken hadden we een overzicht en wisten we welke opties we hadden. Daar heb ik zonder meer een hele proactieve benadering ervaren.” 

Inmiddels is Kees de Jong op zoek naar een andere locatie om zijn bedrijf voort te zetten. Daniël van Meijgaarden, senior belastingadviseur bij ABAB, is daar intensief bij betrokken. “Het is fijn om een eerste aanspreekpunt te hebben bij ABAB, in mijn geval Ronnie. Hij brengt me vervolgens in contact met de specialisten. Met Daniël kan ik vervolgens dieper de inhoud in over welk scenario het gunstigst is. Daar zijn ook andere specialisten van ABAB bij betrokken. Ook met hen verloopt het contact goed.”

Partner-bv-structuur

In 2008 is de Jong met zijn pluimveebedrijf van een maatschap naar een bv-structuur overgestapt. In 2013 ging hij samen met zijn vrouw en de bv in een vennootschap onder firma. Zo ontstond dus een vof met bv en kon er geprofiteerd worden van zowel de aftrekfaciliteiten voor de inkomstenbelasting als het lage vennootschapsbelastingtarief. “Omdat we weer startend ondernemer waren in de nieuwe vof was investeren in de eerste drie jaar interessant. ABAB keek vanaf het begin mee naar het investeringspatroon en gaf daarop advies. Je merkt dan echt de meerwaarde van een gespecialiseerd adviesbureau.”

Vooruitdenken

“Wat ik als erg positief ervaar bij ABAB is dat er meegedacht en vooruitgedacht wordt. Als er drie kwartalen zijn ingeboekt en het lijkt een goed jaar te worden, dan wordt er proactief gevraagd naar de investeringsplannen. In mijn branche zijn de resultaten elk jaar anders en soms enorm verschillend. Het is heel prettig dat ik met het advies van ABAB op investeringen en gepland onderhoud mijn fiscale klimaat kan optimaliseren. Bij ABAB heb je ook geen gedoe met de Belastingdienst, omdat bij twijfel alles vooraf wordt afgestemd.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Agro Advies? Neem contact op met Ronnie Buiks, relatiemanager, via telefoonnummer 0165-531375 of stuur Ronnie een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronnie
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu