De gevolgen van de brandstof- en energieprijzen voor uw bedrijf

17 maart 2022
Artikel

We hebben de ene crisis nog niet achter ons gelaten en we zitten al weer volop in de volgende. De wereld lijkt op zijn kop te staan. Wat betekent dat voor uw bedrijf?  

Portretfoto van Rob de Kroon
Neem contact op met:
Rob de Kroon Senior relatiemanager
Windmolens en zonnepanelen

De kranten staan vol met artikelen over exploderende brandstof- en energieprijzen. Hoe ver stijgen de prijzen nog en kunnen we in de toekomst sowieso nog wel voldoende brandstof en gas inkopen? Misschien is het op dit moment juist wel verstandig om te investeren in energiebronnen die minder afhankelijk zijn van buitenlandse politieke ontwikkelingen, waarop u geen invloed heeft.

De adviseurs van Epiic kunnen u meenemen in de diverse mogelijkheden die de overheid u biedt om over te stappen van conventionele brandstoffen naar meer duurzame oplossingen. De financiële stimulans van de overheid in de vorm van subsidies en fiscale maatregelen kan u helpen om de financiële impact van noodzakelijke investeringen te beperken. Wellicht draagt u met zo’n duurzame investering niet alleen bij aan een beter milieu, maar vermindert u ook de toekomstige kwetsbaarheid van uw bedrijf.

Hoe staat u er financieel voor?

Is uw bedrijf financieel gezond genoeg om de extreem hoge brandstof- en gasprijzen te kunnen blijven betalen? U wordt door uw afnemers gehouden aan contracten en kunt deze kostenverhogingen dus niet volledig doorberekenen aan uw opdrachtgevers. Als de verwachte periode van inflatie en recessie gaat doorzetten, waar staat uw bedrijf dan volgend jaar in financieel opzicht? Onze adviseurs kunnen diverse scenario’s met u doorrekenen en samen met u bekijken waar u op dit moment nog kunt bijsturen.

Meer weten?

Wilt u graag eens vrijblijvend sparren over deze of andere vragen met een specialist die uw markt en uw klanten goed kent? Neem contact op met Rob de Kroon, via telefoonnummer 040-2942654 of stuur Rob een e-mail. Hij helpt u graag in uw zoektocht naar de juiste beslissingen, ook in deze onzekere tijden.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu