BIK-regeling vervangen door verlaging AWf-premie

14 juni 2021
Artikel

De nieuwe Baangerelateerde Investeringskorting BIK wordt ingetrokken. De voornaamste reden is dat Europese goedkeuring uitbleef. De overheid wil nu de AWf-premie verlagen om zo haar doel alsnog te bereiken: het stimuleren van ondernemers om te blijven investeren. De nieuwe (voorlopige) premiepercentages zijn bekendgemaakt.

Portretfoto van Mirjam van de Langerijt
Neem contact op met:
Mirjam van de Langerijt Senior belastingadviseur
geld verdienen

Einde BIK-regeling

Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 wordt de BIK-regeling ingetrokken. Uit informeel overleg met de Europese Commissie is gebleken dat de regeling als ongeoorloofde staatssteun werd gezien. Het kabinet streeft nog steeds naar lastenverlaging voor werkgevers. Nu via de AWf-premie.

Voorstel verlaging AWf-premie

Het voorstel van het kabinet is om de premie Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf) vanaf 1 augustus 2021 te verlagen. De AWf-premie kent twee percentages. Een lage AWf-premie voor vaste contracten (op dit moment 2,7%) en een hoge premie voor flexibele contracten (nu 7,7%). Beide percentages worden met ingang van 1 augustus 2021 verlaagd met 2,36%. De lage premie bedraagt dan 0,34% en de hoge 5,34%. De percentages zijn nog niet definitief vastgesteld. Wij houden u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Het voorstel van het kabinet zorgt voor lagere loonkosten voor de werkgever. En dat leidt tot meer ruimte voor investeringen.

Meer weten?

Heeft u vragen over de AWf-premie? Neem contact op met Mirjam van de Langerijt, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-5914140 of stuur Mirjam een e-mail

Wilt u sparren over andere fiscale regelingen die u voordeel kunnen bieden? De consultants van Subsidiefocus (onderdeel van ABAB Accountants en Adviseurs) informeren u hierover graag. Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e‑mail.

Wilt u meer weten over de AWf-premie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mirjam
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan