Bespaar tijd om te focussen op uw doelen

28 januari 2020
Blog

We worden overspoeld met extreem veel nieuws. Soms interessant, soms waardeloos voor u als ondernemer. Door het grote aanbod wordt er vaak maar vluchtig kennis genomen van de inhoud en de grote hoeveelheid aan oppervlakkig nieuws maakt echte verdieping steeds lastiger. Er gaat dus veel van uw kostbare tijd verloren aan informatie waar u niets aan heeft.

Portretfoto van Eric Flinterman
Neem contact op met:
Eric Flinterman Senior relatiemanager tuinbouw
Bespaar tijd om te focussen op uw doelen

Hoe gaat u op nieuwsdieet?

Tijd om op nieuwsdieet te gaan! Alleen datgene tot u nemen wat echt nuttig voor u is. Hoe doet u dat? Meld u af van de nieuwsbrieven die u niet interesseren of informeren, ga van facebook af en haal zoveel mogelijk apps van uw telefoon. Dit levert zeeën van tijd op en zorgt voor minder afleiding van uw echte doelen. Als u weet wat u wilt, weet u ook welke informatie voor u relevant is. Die informatie kunt u gericht tot u nemen, maar dan ook echt tot u nemen, zodat het u helpt om uw doelen te bereiken. Lees eens een goed boek over bijvoorbeeld management of strategie of bezoek een bepaalde bijeenkomst. Misschien kan een andere ondernemer u verder helpen met een bepaald thema. Goede en relevante informatie tot u nemen is van levensbelang voor de continuïteit van uw onderneming, maar dan wel gericht.  

Tijd voor uw echte doelen

Een nieuwsdieet maakt u fitter en uw bedrijf gezonder. Het is even wennen in het begin, maar het is de moeite waard vol te houden. De moderne media maken u bang om iets te missen, maar u mist alleen de zaken die u niet verder helpen. Bovendien zijn al die onderbrekingen funest voor uw creatieve brein. Gewoon minderen dus met al die apps, nieuwsbrieven, sociale media, WhatsApp-groepen. De informatie waar u wel behoefte aan heeft, komt vanzelf naar boven drijven. U heeft immers weer tijd om echt met uw doelen bezig te zijn. 

Ik wens u van harte toe om het nieuwsdieet vol te houden. Mocht u toch in een moeilijke fase van uw dieet zitten, praat er dan met iemand over in een echt gesprek, face tot face. 

Dit blog verscheen eerder op goedemorgensierteelt.nl

Meer weten?

Er is veel onderzoek gedaan naar het nieuwsdieet en wat dit kan betekenen voor ondernemers. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact op met Eric Flinterman, senior relatiemanager, op telefoonnummer 073-6465419 of stuur hem een e-mail.

Lees hier al onze tuinbouwblogs.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan