Bespaar op premies werknemersverzekeringen! Controleer uw sectorindeling

Elke werkgever die premies werknemersverzekeringen afdraagt, heeft van de Belastingdienst een beschikking ontvangen met daarop de sectorindeling. De sectorindeling is afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten van uw onderneming. Uitgangspunt is dat werkgevers met dezelfde werkzaamheden bij dezelfde sector zijn aangesloten. De Belastingdienst bepaalt deze indeling vaak aan de hand van de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten in het Handelsregister. Op basis daarvan deelt de Belastingdienst  uw bedrijf in één van de 69 sectoren in. 

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Geschreven door:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
contract ondertekening

Voorkom te hoge of te lage premies werknemersverzekeringen

Uw sectorindeling bepaalt de hoogte van de premies voor werkloosheid en arbeidsongeschiktheid en daarmee de omvang van uw werkgeverslasten. Wordt u als werkgever in de verkeerde sector ingedeeld? Dan kan het zijn dat u niet de juiste premies betaalt. 

Zo kan het zijn dat u als gevolg van de sectorindeling te weinig premie betaalt. Dat kan bij een looncontrole leiden tot een naheffing over een periode van vijf jaar. Het kan echter ook voorkomen dat u te veel premie betaalt door een onjuiste indeling of doordat u niet optimaal gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheden. U loopt dan een aanzienlijke besparing op uw loonkosten mis. Onder bepaalde voorwaarden kunt u namelijk opteren voor een gesplitste aansluiting of de groepsaansluiting. Hiermee kunt u binnen uw organisatie optimaal gebruikmaken van de financieel meest gunstige sectorindeling.

Controleer uw sectorindeling

Voorkom dat u jarenlang te veel of te weinig premies betaalt. Controleer daarom uw sectorindeling. Wees vooral alert als de omvang of het karakter van uw bedrijfsactiviteiten in de loop der jaren is gewijzigd. Ook reorganisaties en overnames kunnen er toe leiden dat uw sectorindeling gewijzigd moet worden. 

Wilt u meer weten over de sectorindeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur
Bel
013-4647268
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan