Belastingvoordeel bij overdragen vastgoed-bv

8 september 2016
Artikel

Goed nieuws voor familiebedrijven in vastgoed: als de vastgoedexploitatie als een onderneming kwalificeert, kunt u bij bedrijfsovername fiscaal voordeel behalen.

Portretfoto van Jason Vollering
Geschreven door:
Jason Vollering Senior belastingadviseur
Rij huizen: belastingvoordeel voor vastgoed-bv

De rechtbank oordeelde onlangs dat de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de overdrachtsbelasting ook van toepassing is op de overdracht van aandelen in een onroerend goedlichaam. Dit arrest biedt een opening voor vastgoed-bv’s om ook voor de overdrachtsbelasting gebruik te maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF).

Vastgoedexploitatie bedrijfsopvolgingsfaciliteit

Toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit betekent een lagere belastingdruk als u uw bedrijf of onroerende zaken aan u kinderen overdraagt. Naast de schenkbelasting en erfbelasting kent ook de overdrachtsbelasting een bedrijfsopvolgingsfaciliteit. De overdrachtsbelasting wordt geheven bij de overdracht van onroerende zaken. De rechtbank oordeelde dat de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de overdrachtsbelasting (vrijstelling) ook geldt bij de overdracht van aandelen in een vastgoed-bv als de vastgoedexploitatie als een onderneming kwalificeert.

Wilt u meer weten over belastingvoordeel? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jason
Portretfoto van Jason Vollering
Senior belastingadviseur
Bel
0165-531320