Belastingclaim? laat u niet verrassen!

20 januari 2023
Artikel

Het is van belang om op tijd inzicht te hebben in uw belastingclaim. Zo voorkomt u vervelende verrassingen. Bekijk ook de mogelijkheden om uw belastingclaim te drukken.

Portretfoto van Urban Luijkx
Neem contact op met:
Urban Luijkx Relatiemanager
Twee mannen kijken naar ipad

Zorg voor inzicht

Normaal gesproken is uw administratie tot en met 2022 inmiddels volledig bijgewerkt en heeft u een goed beeld van uw verwachte resultaat over 2022. Vervolgens is het voor uw investeringsplanning en liquiditeitsprognose belangrijk om inzicht te krijgen in de belastingclaim die hierbij hoort. Dit geldt in het bijzonder als u verwacht dat er de komende tijd krapte in uw liquiditeiten ontstaat. U wilt - zeker dan – niet achteraf worden verrast met het bedrag dat u aan belastingen moet betalen. ABAB kan u helpen bij het inzichtelijk maken van uw belastingclaim 2022 en een aanvullende voorlopige aanslag 2022 aanvragen.

Inschatting resultaat 2023

Heeft u in 2022 (duurzaamheids)investeringen gedaan die extra belastingvoordeel opleveren? Dan wordt uw belastingclaim voor 2022 verlaagd. Doet u in 2023 geen vergelijkbare (duurzaamheids)investeringen? Dan wordt uw belastingaanslag over 2023 waarschijnlijk hoger dan die over 2022. Wilt u in 2024 niet geconfronteerd worden met verrassingen? Bepaal dan zo snel mogelijk uw verwachte resultaat over 2023 en vraag een (aangepaste) voorlopige aanslag 2023 aan. Deze kunt u gedurende het jaar in termijnen betalen. Dit biedt rust voor uw toekomstige liquiditeitsprognoses.

Belastingclaim 2023 drukken

Eerder informeerden wij u al over de tijdelijke regeling ‘Willekeurige afschrijving aangewezen bedrijfsmiddelen’. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen - waarvan u de verplichting in 2023 aangaat - in 2023 voor maximaal 50% af te schrijven. Zo kunt u uw belastingclaim in 2023 drukken. Maar let op: alles wat u in 2023 versneld afschrijft, leidt in 2024 en verder tot minder afschrijvingen en daarmee mogelijk tot een hoger resultaat. Laat u daarom goed adviseren of het voor u interessant is om gebruik te maken van deze regeling.

Meer informatie

Wilt u hulp bij het inzichtelijk maken van uw belastingclaim en/of het aanvragen van voorlopige aanslagen? Of bent u op zoek naar advies over het toepassen van de regeling ‘Willekeurige afschrijvingen aangewezen bedrijfsmiddelen’? Neem dan contact op met Urban Luijkx, relatiemanager, via telefoonnummer 0492-579820 of stuur Urban een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Urban
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan