'Bedrijfsverkoop gaat niet alleen om geld, maar ook om emotie'

Referentie

EVB electrical systems is een bedrijf in panelenbouw, industriële automatisering en utiliteit. De klantenkring van EVB bestaat met name uit organisaties in de food-, verpakkings-, koelindustrie en afvalrecycling.  Het bedrijf is in 1987 door Jos van Bussel en zijn vrouw Annemie opgericht. Van een bedrijf aan huis in Deurne is EVB uitgegroeid tot een organisatie met 38 medewerkers en een omzet van 6 miljoen euro. ABAB Corporate Finance heeft EVB begeleid bij de verkoop van de onderneming.

 

In gesprek met:
Jos van Bussel, EVB electrical systems
Een adviseur en twee medewerkers van EVB voor het bedrijfspand na verkoop

"Gezien mijn leeftijd begon ik de afgelopen jaren uit voorzorg na te denken over mijn bedrijfsopvolging. Het stond niet bovenaan mijn prioriteitenlijst, maar bij toeval raakte ik in gesprek met Hoppenbrouwers Techniek. Omdat dit bedrijf qua cultuur erg goed bij EVB past, was er direct een klik", zegt Jos van Bussel, oprichter en eigenaar van EVB electrical systems. "Het toeval wilde dat Hoppenbrouwers een tweede vestiging buiten de regio Tilburg wilde openen. Dit zou betekenen dat er bij een overname voor mijn medewerkers zo min mogelijk zou veranderen. Omdat ik dit erg hoog in het vaandel heb staan, ben ik deze mogelijkheid verder gaan onderzoeken."

Vertrouwde samenwerking 

Om te bepalen of het bedrijf verkopen aan Hoppenbrouwers een juiste beslissing was, schakelde Jos van Bussel zijn relatiemanager van ABAB Accountants en Adviseurs in. Jos van Bussel: "Wij werken sinds 1989 met ABAB samen en hebben inmiddels een vertrouwensband opgebouwd. Het gaat bij het bedrijf verkopen niet alleen om geld, maar ook om emotie. Een goede en betrouwbare adviseur is in zo’n situatie dan ook erg belangrijk. Mijn relatiemanager bracht mij in contact met zijn collega’s van ABAB Corporate Finance die ruime ervaring hebben op het gebied van bedrijfsovernames." 

"Dat mijn relatiemanager mij direct naar de juiste personen kon verwijzen en alles bij ABAB dus onder één dak blijft, is voor mij een groot voordeel. Iedereen is precies op de hoogte van wat er binnen mijn bedrijf speelt. Of het nu over het proces rond de overname ging of fiscale zaken die hierbij kwamen kijken, door de korte lijnen liep alles erg soepel."

Overnameproces

Rob van Boxtel en Gert-Jan van den Berg van ABAB Corporate Finance hebben EVB electrical systems begeleid in het volledige traject van de verkoop van het bedrijf. Van het uitwisselen van de eerste informatie, het bepalen van de waarde, het opstellen van een verkoopmemorandum met financiële, organisatorische en commerciële aspecten van de onderneming tot het volledige onderhandelingstraject. 

Jos van Bussel: "Ik ben erg tevreden over hoe Rob en Gert-Jan dit traject hebben aangepakt. Rob was met name betrokken bij het voorbereidende proces en Gert-Jan heeft de onderhandelingen geleid. Beiden hebben hun werk erg goed gedaan. Ondanks de hoge druk is er uitstekend onderhandeld en heeft ABAB er voor mij een optimaal resultaat uit weten te halen. Het grote voordeel is dat zij er als experts mee omgaan. Ze kunnen zonder emotie onderhandelen en daardoor sterke en realistische beslissingen nemen. Het contact met beide heren liep ook erg goed. Bij vragen en onduidelijkheden kon ik hen altijd raadplegen. Of dit nu tijdens werktijd of 's avonds was." 

De bedrijfsovername van EVB electrical systems door Hoppenbrouwers is inmiddels afgerond. Jos van Bussel blijft aan als vestigingsdirecteur: "Het is uiteraard wennen, maar ik heb een goed gevoel bij de overname. Het is de juiste stap geweest. Het was voor mij met name belangrijk dat de continuïteit van de organisatie voor mijn medewerkers werd gewaarborgd. Zelf zal ik EVB verder gaan begeleiden in deze nieuwe fase en op termijn meehelpen met het zoeken naar een nieuw boegbeeld voor de vestiging." 

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 024-6485820 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over de verkoop van een onderneming? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan