Bedrijfsvergelijkende cijfers voor de zorglandbouw

20 september 2021
Artikel

Met de zorglandbouwmonitor van ABAB heeft elke zorgboerderij per kwartaal inzicht in het resultaat van hun bedrijf én in vergelijking met andere zorgboerderijen. In tegenstelling tot wat in de media verschijnt, is er geen sprake van buitensporige verdienmodellen. In 2020 daalde het resultaat ten opzichte van 2019. Een overzicht van de opbrengsten en kosten in de zorglandbouw.

Portretfoto van Urban Luijkx
Neem contact op met:
Urban Luijkx relatiemanager
Bedrijfsvergelijkende cijfers voor de zorglandbouw

Inzicht in opbrengsten met de zorglandbouwmonitor

De zorglandbouwmonitor geeft de opbrengsten per dagdeel én per deelnemersplaats weer, die vergeleken kunnen worden met de benchmark. Ook al biedt de ene zorgboerderij dagbesteding voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking en de andere voor mensen met een criminele achtergrond of die kampen met een verslaving. De opbrengsten per dagdeel van de ABAB-referentiebedrijven daalde in 2020 met 5% ten opzichte van 2019. Mogelijk is dit te wijten aan de coronacrisis.  De opbrengsten per deelnemersplaats daalde in 2020 met 4% ten opzichte van 2019. Gemiddeld zijn de referentiebedrijven van ABAB vijf dagen per week open en hebben ze ruim achttien deelnemersplaatsen.

Inzicht in kosten met de zorglandbouwmonitor

Ook alle kosten zijn in de zorglandbouwmonitor omgerekend per deelnemersplaats en dagdeel. De kosten per deelnemersplaats zijn in 2020 nagenoeg gelijk aan 2019. Een van de belangrijkste kengetallen die wordt weergegeven, betreft de brutomarge minus arbeidskosten, ten opzichte van de omzet. Door dit met de referentiegroep te vergelijken, krijgt u inzicht in hoeveel enerzijds uw eigen arbeid oplevert en anderzijds de inzet van de vrijwilligers. In de monitor is dan ook te zien dat de vrijwilligers zeer waardevol zijn voor zorgboeren.

Meer weten?

Wilt u ook meer inzicht in het rendement van uw zorgboerderij of heeft u vragen over de zorglandbouwmonitor? Neem contact op met Urban Luijkx, relatiemanager, via telefoonnummer 06-10809747 of stuur Urban een e-mail. De zorglandbouwmonitor is beschikbaar in Mijn ABAB.

Wilt u meer weten over de zorglandbouwmonitor? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Urban
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan