AOW-leeftijd 2023

5 januari 2023
Artikel

Vanaf 2023 wordt de ingangsdatum voor de AOW 66 jaar en 10 maanden. Gaat uw medewerker richting de pensioengerechtigde leeftijd? Ga op tijd het gesprek aan.

Portretfoto van Bart Leusink
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Man bekijkt papieren over verhoging AOW-leeftijd

Overleg op tijd

Nadert een van uw medewerkers de AOW-gerechtigde leeftijd? Dan is het heel belangrijk te kijken naar zijn pensioensituatie. Zo bouwt uw medewerker in veel gevallen nog een individueel pensioen op. De ingangsdatum daarvan is niet altijd gelijk aan de ingangsdatum van de AOW.Mogelijk verwacht u dat uw medewerker, zodra hij de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, uit dienst gaat. Het kan echter ook zijn dat uw medewerker nog plannen heeft om bij u te blijven werken. Het is zinvol dit tijdig schriftelijk af te stemmen om niet onverhoopt voor verrassingen te komen staan.

Heeft u medewerkers in dienst die ouder zijn dan 60 jaar? Wij adviseren u om met deze medewerkers in gesprek te gaan. Zorg ervoor dat uw medewerkers zich bewust zijn van hun pensioensituatie en maak samen afspraken over de toekomst. Zeker als een medewerker de 66 nadert.

Meer informatie

Wilt u meer weten over  de AOW-gerechtigde leeftijd? Neem dan contact op met Bart Leusink, manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten, via telefoonnummer 0413-336515 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over de AOW? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan