'Altijd actuele financiële gegevens. Dat bespaart tijd en dus geld'

29 november 2016
Referentie

Melkveehouder John van de Ven runt samen met zijn vrouw een melkveebedrijf in het Brabantse Schijndel. In totaal houden zij 125 koeien en hebben ze 45 hectare grond in gebruik. Het bedrijf produceert zelf het voer voor het vee. John van de Ven is twee jaar geleden gaan samenwerken met ABAB Accountants en Adviseurs en heeft met ABAB Internetboekhouden zijn boekhouding kunnen structureren. Hij weet altijd en overal precies hoe zijn bedrijf ervoor staat.

In gesprek met:
John van der Ven, hoeve Zonnelust
Boerderij met stallen

Zelf de regie over de administratie

ABAB Internetboekhouden is een flexibele weboplossing, waarmee eenvoudig een financiële administratie gevoerd kan worden. Vanaf elke gewenste plek, thuis of onderweg, is uw administratie in te zien en te beheren. ABAB Internetboekhouden is volledig geïntegreerd in Mijn ABAB, het persoonlijke portal voor iedere ABAB-klant. Hiermee heeft u niet alleen toegang tot uw administratie, maar ook tot uitgebreide management- en stuurinformatie en kengetallen. U heeft inzicht in uw liquiditeitspositie en kunt uw resultaten vergelijken met branchegenoten. Zo kunt u weloverwogen beslissingen nemen. 

“Voordat ik met ABAB samenwerkte, voerde ik zelf mijn administratie en maakte ik gebruik van advies van een administratiekantoor. Toen wij twee jaar geleden kozen voor een samenwerking met ABAB besloot ik deze aanpak voort te zetten. Met ABAB Internetboekhouden heb ik zelf de regie over mijn administratie. Ik kan eenvoudig mijn inkoopfacturen en bonnen inboeken en betalen en op basis van die gegevens zelf mijn btw-aangifte doen. De btw-aangifte over de eerste drie kwartalen dien ik zelf in bij de Belastingdienst. Het vierde kwartaal wordt door ABAB verzorgd. Tegelijkertijd wordt er dan een controle over mijn administratie uitgevoerd, zodat eventuele fouten direct kunnen worden gecorrigeerd.”

Ondersteuning wanneer nodig

“Iedere week heb ik een vast moment gepland, waarop ik mijn administratie bijwerk. Ik ben hier een half uur tot maximaal een uur mee bezig. Alles is dan bijgewerkt, mijn rekeningen zijn betaald en ingeboekt en ik heb mijn bankafschriften verwerkt. ABAB Internetboekhouden werkt voor mij erg overzichtelijk en ABAB biedt ondersteuning wanneer ik dat nodig heb. Ik kom er eigenlijk altijd wel uit, maar als ik vragen heb, kan ik altijd even bellen. Bijvoorbeeld als ik er niet zeker van ben of wijzigingen in facturen goed zijn doorgevoerd of als ik vastloop met mijn btw-aangifte. De adviseurs van ABAB kunnen dan op afstand met mij meekijken en mij direct adviseren.”

Tijd, gemak en altijd actuele gegevens

“Door de bankkoppeling en de module automatische betalingen in ABAB Internetboekhouden kan ik mijn facturen tegelijkertijd snel en eenvoudig betalen en inboeken. Dit is voor mij een groot voordeel. Ik kan mijn betalingen in ABAB Internetboekhouden agenderen en hoef er vervolgens niet meer naar om te kijken. Voorheen moest ik dit apart doen, dus eerst mijn rekeningen betalen en ze vervolgens in mijn administratie verwerken. Nu gebeurt alles in één handeling en bespaar ik tijd.” 

“We hebben er eerder voor gekozen om uit kostenoverweging zelf de boekhouding te gaan voeren, maar inmiddels zie ik ook duidelijk andere voordelen. Met één uur per week heb ik mijn volledige administratie bijgewerkt, heb ik alles in eigen hand en zie ik direct hoe we ervoor staan. Ik ben altijd precies op de hoogte van wat er binnen mijn bedrijf gebeurt. Ik zit er kort op en heb grip op mijn bedrijfsvoering. De voordelen van ABAB Internetboekhouden zijn voor mij de tijdsbesparing, het gemak en dat ik altijd beschik over mijn actuele financiële gegevens”

“In de toekomst wil ik nog meer gebruik gaan maken van de branchemonitor en liquiditeitsoverzichten. Hoe meer gegevens er van ons bedrijf in ABAB Internetboekhouden staan, hoe meer ik kan vergelijken met voorgaande jaren en met branchegenoten. Zo worden de inzichten nog waardevoller.”

Cursussen internetboekhouden

“ABAB organiseert regelmatig cursussen voor nieuwe en bestaande gebruikers van ABAB Internetboekhouden. Tijdens deze avonden worden we op de hoogte gebracht van updates van het systeem en wordt met ons meegekeken hoe we onze administratie nog efficiënter kunnen verwerken. Ik kom altijd wel met iets nieuws thuis, wat ik direct kan toepassen. Ook kan ik op die avonden mijn vragen stellen of problemen voorleggen.”

Wilt u meer weten over het boekhoudgemak van ABAB Internetboekhouden?

E-mail Erik
Portretfoto van Erik van Gorp
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942632
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan