Afschrijven op vastgoed

13 februari 2020
Artikel

Per 1 januari 2019 mogen lichamen die belastingplichtig zijn voor de vennootschapsbelasting op gebouwen in eigen gebruik nog maar afschrijven tot 100% van de WOZ-waarde.

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Senior belastingadviseur
vastgoed

Overgangsregeling

In 2018 gold nog dat u mocht afschrijven tot 50% van de WOZ-waarde. Er geldt wel een tijdelijke overgangsregeling voor gebouwen die voor 1 januari 2019 in gebruik zijn genomen en waarop nog geen drie jaar is afgeschreven.

Afschrijvingsbeperking

Vroeg of laat krijgt uw onderneming te maken met deze afschrijvingsbeperking. Beoordeel daarom jaarlijks kritisch de WOZ-waarde van de bedrijfsgebouwen en maak eventueel bezwaar. Laat daarnaast door uw adviseur bekijken wat tot de bedrijfsgebouwen behoort (en dus onder de afschrijvingsbeperking valt) en wat daar niet toe gerekend hoeft te worden (en dus niet onder de afschrijvingsbeperking valt). Op deze manier maximaliseert u uw afschrijvingsmogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het afschrijven op vastgoed? Neem dan contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 024-6485808 of stuur Robert een mail.

Wilt u meer weten over het afschrijven op vastgoed? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan