Aanmeldtermijn KOR voor particuliere zonnepaneelhouders versoepeld

2 december 2021
Artikel

Heeft u als particulier zonnepanelen? En wilt u (alsnog) de kleine ondernemersregeling (KOR) toepassen? Geeft dit dan uiterlijk op 31 december door aan de Belastingdienst.

Portretfoto van Jason Vollering
Neem contact op met:
Jason Vollering Senior belastingadviseur
Aanmeldtermijn KOR voor particuliere zonnepaneelhouders versoepeld

Voor particuliere zonnepaneelhouders is de aanmeldtermijn voor de kleine ondernemersregeling (KOR) voor de btw versoepeld. Uw aanmelding moet normaal gesproken uiterlijk vier weken voor het einde van het jaar binnen zijn bij de Belastingdienst. De KOR geldt dan per 2022, waardoor u meteen gebruikmaakt van de btw-vrijstelling. U brengt dan geen btw in rekening en hoeft geen btw-aangiften in te dienen, wat administratie en kosten bespaart. De KOR kan dus financieel interessant zijn, zolang u maar een goede afweging maakt.

Zonnepanelen en KOR? Meld dit vóór 31 december

Particuliere zonnepaneelhouders mogen gebruikmaken van de KOR als hun aanmelding uiterlijk op 31 december bij de Belastingdienst binnen is. De staatssecretaris nam deze goedkeuring op in een gewijzigd beleidsbesluit.

Tip

Heeft u een eenmanszaak of bent u zzp’er? Voorkom een jaarlijkse (terugkerende) btw-correctie voor het privégebruik van opgewekte energie. Zorg dat het energiecontract en de zonnepanelenfactuur tijdig op de naam van uw partner komen te staan.

Meer weten?

Heeft u vragen over de aftrek van btw op zonnepanelen, wilt u weten wat de financiële gevolgen van de KOR zijn voor uw situatie of heeft u andere vragen over de btw? Neem dan contact op met Jason Vollering, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 0165-531320 of stuur Jason een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jason
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan