Aandachtspunt bij beslissing aanvraag uitbetaling BBR 2016

14 december 2016
Artikel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft nog niet alle bezwaarschriften tegen de toekenning of uitbetaling van de betalingsrechten 2015 afgehandeld. Heeft u hier ook mee te maken? Dan ontving u wellicht een bericht van de RVO over uw afhandeling en wat dit betekent voor uw aanvraag voor uitbetaling van de betalingsrechten (BBR) 2016.  

Portretfoto van Anita van Bavel
Geschreven door:
Anita van Bavel Senior jurist
Rekenmachine om uitbetaling te berekenen

Vanaf 1 december 2016 start de RVO met het versturen van de beslissingen op de aanvraag uitbetaling BBR 2016. U heeft dan wellicht nog geen beslissing op uw bezwaar BBR 2015 ontvangen. Volgens bericht gaat de RVO de aanvraag BBR 2016 aanpassen aan de beslissing op het bezwaar BBR 2015. Conclusie van de RVO: u hoeft voor de aanvraag BBR 2016 geen actie te ondernemen. ABAB heeft besloten de lijn van de RVO niet te volgen, omdat er nog veel onduidelijkheden zijn.

Advies: maak tijdig bezwaar over 2016

Berekende de RVO uw uitbetaling over 2016 niet juist? Maak dan binnen de termijn van zes weken bezwaar tegen de beslissing op de aanvraag uitbetaling 2016. Zo verliest u geen enkel recht in de toekomst. Mocht de beslissing over 2015 minder gunstig voor u uitpakken, dan is het na de bezwaartermijn niet meer mogelijk om bezwaar over 2016 te maken. Wij adviseren u dit daarom wel te doen!

Het bezwaarschrift kan vrij summier zijn en verwijzen naar het bezwaarschrift over 2015. ABAB kan u begeleiden bij het opstellen van het bezwaarschrift en vergroot daarmee voor u de kans op goedkeuring.

 

Wilt u meer weten of bezwaar maken? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Anita